Temel Reis

TEMEL REİS

Neredeyse tüm çocukların kalbinde taht kurmuşturTemel Reis.Tüm çocuklar onu severek izler ve çizgi filmden de etkilenerek onun gibi olmayı hayal ederler.Çünkü onun meşhur bir ıspanağı vardır.Ispanağı yediğine hemen güçlenir.Adaletli, güçlü ve örnek bir çizgi film kahramanıdır.Çoğu çocukta böyle bir şeyin var olduğunu düşünerek ıspanak yemeğe çalışırlar.Aslında bu çizgi filmdeki başka bir amaçta çocukları ıspanak yemeye teşvik etmektir.temel reis sayesinde ıspanağı severlerve onun hareketlerini örnek alırlar.Böyle olması iyidir aslında.Çocukları iyi yöne yönetir ve teşvik eder 

CEDRİC
Çoğu çocuğun kalbinde yer tutmuş özel bir kahramandır Cedric.Normal geniş bir ailedir.Annesi Mary rose,babası Robert ve dedesi pauldur.Babası ve dedesi çok iyi geçinemez.Genelde birbiriyle didişirler.
Cedricin birde çok sevdiği kız arkadaşı vardır.Adı chen dir.En yakın arkadaşı da Chiristan dır.Cedric in özelliklerinden biri de yaşadığı bir çok şeyin günlük olarak günlüğüne yazmasıdır.Çocuklarda beğenerek izlerler.Ve onu örnek alabilirler.Sizde biliyorsunuz ki cedricin de dediği gibi sekiz yaşındaysanız ve aşıksanı hayat çok güzel.

Johnny Bravo

Bir varmış,bir yokmuş.Orta zenginlikte bir aile yaşarmış.Bu ailenin jonny bravo adında bir oğlu varmış.Bu oğlan hayvanları çok severmiş.Onlarla ilgilenirmiş.Bir de kötüleri hiç sevmezmiş.Zengin insanların paralarını alıp,fakirlere dağıtırmış.Bu aldığı paranınbir kısmıylada kimsesiz hayvanları doyurur,onlarla ilgilenir ,onlara barınacak yerler yaptırırmiş .Günlden bir gün çok zengin birinin paralarını almış,fakat onun nasıl biri olduğunu araştırmayı unutmuş .Sonra adamın hayvanlarla çok ilgilendiğini ve hasta bir kızı olduğunu öğrenmiş .Gidip hemen parayı geri vermiş ve yaşlı adamdan özür dilemiş .Adam kızını tedavi ettirmiş ve geri kalan parayı johni bravo ya veremiş johny parayı almamiş ve şu fikri sunmuş Bu parayı daha çok kimsesiz hayvanlar için kulanalım demiş ve yaşlı adam bu fikri kabul etmiş .Sonra johny adamın kızıylan evlenmiş ve çok mutlu olmuşlar


LOVET
Bir varmiş bir yokmuş .Çok zengin bir aile varmiş . Bu ailenin hiç çocuğu olmazmiş .Çok ir üzgünlermiş.Bir gün kral ve kraliçe kavga etmiş ve kraliçe sıkılıp dağın başında bir ormana gitmiş .Ormanın derinliklerin de bir bebek sesi duymuş ve gidip bebeği almiş ve tanrının bu bebeği ona hediye ettiğini düşünmüş ve bebeği alıp saraya gitmiş .Kral şaşırıp bebeği almiş ve barişmişlar . Yılar geçmiş kız büyümüş ve çok güzel olmuş .Güzeliği dilere destanmiş .Adıda lale imiş Bir gün çarşıya çıktığında zengin bir tücar oğlu olan loveti gürmüş ve ona aşık olmuş Ailesine Söylemiş ve ailesi yabancı biriyle evlenemessin demiş . Tam kaçarlar ken annesi görmüş ve yakalamalarını istemiş ve uçurumun ucuna gelmişler ve ikisinin kaçacak yeri yokmuş ve son kez vedalaşarak elele tutuşup uçurumdan aşağı atlamış lar ve anne çok pişmanım demiş


Poko Gece Bahçesi Bugs Bunny Garfield

POKO

Kardeşlerim Poko’ yu çok seviyorlar. İki erkek kardeşimin ikisi de Poko için adeta kavga ediyorlar. Hatta Poko gibi bir dokunuşta, bir hayalde ne istiyorsa yaptığı gibi yapmak istiyorlar. Poko kardeşlerinin okuduğu okulda okuyor. Poko’ nun çok arkadaşı var ve çok iyi biri. O alçak gönüllüğü ve iyi kalpliliği ile bütün herkesi derinden etkiliyor. Kardeşlerimin okulunda evcil hayvanını okula getirme günü. Biri küçük kaplumbağasını diğeri ise akvaryum balığını okula götürdü. Poko ise iki tane evcil hayvanı diye köpeği Mayrus ve oyuncak maymunu olan Bay Mörfi ile okula geldiğinde, okuldaki herkes şaşkınlık içindeydi. Çünkü onlarda Poko’ nun yaptığı diğer çizimlerden ibarettir.

GECE BAHÇESİ
Bir gece bahçesi varmış. Bu bahçede renk renk çiçekler, çeşit çeşit ağaç ve kuşlar yaşarmış. Bu bahçeye Gece Bahçesi denmiş. Canlı cansız her şey yaşarmış burada. Gece bahçesi denmesinin sebebi burada mutlu günler ve eğlenceli zamanlar kutlanırmış. Bu gecenin bir özelliği de o bahçenin özel ışıklı böcekleri olmasıymış. Sadece bu günlerde ışıkları yanarmış böceklerin. Yalnız bu bahçenin sırrı sadece oraya geceleri gidilmesiymiş. Bu yüzden gerçek mutlu anlarda olurmuş. Bu yüzden buraya Gece Bahçesi denmiş.


BUGS BUNNY

Kendi halinde elinden havucu eksik etmeyen geçimini ve karnını havuçla doyuran bir tavşanmış . Bir gün aynen kendi halinde park kenarında yürürken gözlerinin bir anda ona oyun oynadığını, yalan söylediğini zannediyormuş. Şöyle bir gözlerini ovuşturdu ve bir daha baktı. Hayır bu ne bir yalan ne de bir hayaldi. Gördükleri gerçekti. Gördüğü alımlımı alımlı , güzel mi güzel tam bir taş bebek gibi bir dişi tavşandı. Bugs Bunny bir anda ne olduğunu anlamadı. Ağzından akan sular küçük bir gölet oldu sanki. Aniden havada kalpler oluşmaya başladı. Bizim tavşan dişi tavşana resmen aşık olmuştu. Eli ayağına dolaştı. Gözleri karardı ve ne yapacağını şaşırdı. Dişi tavşanda giderek ona aşık oldu. Nasıl olduysa bunlar evlendiler. Ve bir tane meyveleri oldu. Adını TONOŞ koymuşlar. Ama bu normal bir yavru değildi. Kulakları, ayakları ve dişleri aynıydı. Fakat işin ilginç olanı ise yüzü ve elleri insansıydı. Çünkü Bugs Bunny ‘ nin annesi de bir insandı.

GARFİELD

Garfield kendini beğenmiş bencil, ukala ve tombul bir kedi. Ama kötü kalpli bir kedi de değildi. Yalnız kedi dediğime bakmayın küçük bir ayı yavrusu desek de olur. Metabolizmasının o kadar hızlı çalışmasına rağmen midesi yediklerinin hızına yetişemez olmuş. Garfield için eve alınan yiyeceklerin haddi hesabı yokmuş. Çünkü sadece onun için günde 20 defa eve pizzacı çağırı- yorlarmış. Pizza onun en sevdiği yiyecekmiş. Onun en iyi arkadaşı ev arkadaşı olan köpekmiş. Köpek ile kedi arkadaş olur mu diye düşünmeyin. Çünkü arkadaşlardı. Garfield onunla bir şey paylaşmak istemezmiş. Ama köpek öyle değilmiş. O paylaşımcı alçak gönüllü kin tutmayan ve en öncede zayıfmış. Garfield ise aşırı kilolu küçük boylu ve hareket ederken bile zorluk çeken dengesizin tekiymiş. İşte buda bizim Garfield.

Cedric Temel Reis Johnny Bravo

Cedric

Bir çocuk varmış adı Cedricmiş bu çocuk Amerika da oturuyormuş . ama aslen Türk Vatandaşıymış.
Cedric her anısını günlüğüne yazarmış sevdigi bi kız varmış günlüğün de hep o kızdan bahsedermiş
Cedric 8 yaşındaymış annesi ve babası cedric’e hep kızarmış çünkü cedric’in dersleri sayısal loto gibiymiş.annesi ve babası cedric e hep ceza verirmiş.birde cedricin dedesi varmış .cedricin dedesi
Çok komik adammış.cedric e o kızı tavlamsı için her türlü yardımda bulunurmuş.bir bayram vaktı cedricler Türkiye ye geleceklermiş . Türkiye de büyük bir diva varmış Bülent Ersoy Bayrama 2 gün kala cedric televizyon izlerken Bülent Ersoyu görmüş. Bülent Ersoy bİr roportajında 8 yaşındaki çocuklar çok tatlı gözüküyorlar demiş.Cedric ağlaya ağlaya odasına gitmiş anne ve babansı gelmiş cedric ailesine olanları anlatmış ailesi de bu konuya üzülmüşler bu bayram ziyaretini iptal etmişler.
Cedric bir zaman sonra sevdiği kıza kovuşmuş ama o kız 2 hafta sonra ona takmış boynuz.

Temel Reis

Bir vakit bir gemici var mı adı Temel Reismiş. Bu adam çok soğuk espri yaparmış. Limandaki hiç kimse onu sevmezmiş bir gün gemiye büyük yükler gelmiş. büyüklüce kutularda keçi boynuzu varmış.
Temel b keçi boynuzlarında bir tatmış birden temel reis canları vermiş içinde bir ses geliyormuş
Temel reis bu sesi dinlemiş birde ne görsün temel reis keçi boynuzu yiyince güçleniyor temeller limana varmışlar malları limana bırakıp başka bir mal alıp geri döneceklermiş.temel keçi boynuzlarında kendine ayıramayınca sap gibi kalmış her masalın sonu mutlu olacak değil ya bu da böle bitsin artık

Johnny Bravo

Bir adam varmış bu adam Johnny Bravo miş.johny uzun sarı şaçlı iri kaslı bir adamış bu adam saçlarına çok önem verirmiş johnynın bır mobileti varmış mobilet kullanırken kask takmazmış saçları bozulmasın diye johny suratla giderken karşısına bir araba çıkmış. Johny araba çarpmış tam 3 metre uçmuş ve sonra kaldırıma kafasını çarpmış olay yerine hemen bir ambulans gelmiş johny yoğun bakıma almışlar
Johnynin durumu vesatmış johnynın beyin ameliyatı olması gerektiği için saçlarını kesmişler bu okarr önem verdiği saçları kesildi.johny yoğun bakımdayken ölmüş.

Bernard

Uzak diyarlarda Haydar diye bir genç tek başına yaşarmış ormanın ortasında orman evi varmış.Bir gün tüfeğini alıp avlanmaya gitmiş.bir ceylan görmüş hemen tüfeğini kuşanmış tam ceylanı vuracakken yanına yavru bir porsuk gelmiş.haydar porsuga baka kalmış porsuğu yanına almış sonuçta ormanda yalnız başına yaşıyor haydarında bir dosta ihtiyacı var porsugun adını bernard koymuş.bernard ile hergün ava giderlermiş haydar vurdugu kuçuk hayvanları bernard getirimiş bernard gıttık çe buyumuk haydar korkmaya başlamış ya bana zara veririse ama haydar porsuğa bağlanmış.ondan ayrılmak istemiyormuş ama ondn ayrılmak zorunda kalmış bernardı ormana salmış bernard hiç kımıldamamış.


Haydar onu tekrar içeri almış.ve birgün porsuk evi terk etmiş haydar gene tek tabanca takılmaya devam etmiş.

Çizgi Film Kahramanları #2



BARBİE

Genelde kız çocuklarının çok sevdiği bir çizgi film kahramanıdır . Ayrıca çok sevdikleri oyuncaklardır. Barbie karsı farklı bir ilgi göstermektedirler. Barbie oynamaktan çok çok zevk alırlar.

CAİLLOU

Küçük çocukların çok sevdiği çizgi film kahramanıdır. Kel kafasıyla çok dikkat çekmektedir . Kel kafasıylada çok çok dalga geçilmiştir . Aslında onun kel kafasının bir anlamı vardır. Lösemili çocuklara moral açısından yapılmıştır. Bence çok anlamlı bir çizgi film çocukların vazgeçilmez kahramanı..

ANİMASYON

Biz iki kardeşiz ailede ben en büyüğüm. Kardeşim 12 yaşında okullarında sinemaya gitmişler. Gelince bana anlattı. Film bir animasyon filmiydi. Çok eğlenmişler. Bana anlattı . Bende gerçekte o filmi çok merak ettim . Bende o filmi izlemek istedim . Zaten daha sonra izleme şansım oldu ve kardeşimin anlattığı kadar vardı .

MİKİ FARE

O gün teyzemin işi vardı . Teyzemin küçük kızı evde tek kalıyordu . Benden ona bakmamı rica etti bende kıramadım. Kuzenim 3 yaşında onu avutmanın tek yolu çizgi film izletmekti. En sevdiği çizgi film miki fareydi. Birlikte izlemeye karar verdik. O çizgi filmi izlerken kendinden geçmişti doğruyu söylemek gerekirse benimde ondan farkım yoktu .

Yukarıda sizlere çizgi film kahramanları ile ilgili bilgiler vermeye çalıştık.

Çizgi film oyunları


Ailenin birisi çocuğuna hiç çizgi film izletmezmiş. Çünkü çocuk çizgi filmde ki oyunlardan etkilenir diye korkuyorlarmış. Çocuğu gün boyu odasından hiç çıkarmazlarmış. Oysa bütün çocuklar çizgi film izler ve içindeki oyunları öğrenirmiş. Çocuk her gün ailesine arkadaşlarım izliyor bende izlemek istiyorum dermiş. Ailesi yine karşı çıkarmış. Bir gün anasınıfında çocuklar hep birlikte çizgi filmlerdeki oyunları oynuyormuş. Ama Ahmet oyunların hiçbirini bilmiyormuş. Bir akşam Ahmet’in arkadaşı ailesiyle gelmiş. Bütün gece arkadaşı çizgi film izlemiş. Ahmet’in ailesi galiba yanlış yaptıklarını düşünmüşler ve artık Ahmet’te çizgi film izlemiş. Çizgi film oyunlarını da öğrenmiş ve oynamayı da çok severmiş.







Çocuk Oyun Karakterleri

Pepee

Bir akşam işten yorgun argın eve gelmiştim.Çantamı bırakıp üstümü değiştirmeden hemen mutfağa koştum çünkü çok acıkmıştım mutfakta ne varsa silip süpürdüm.ve ondan sonra oğlumu görmek için Oğlumun odasına çıktım ve kapıyı tıkırdatıp odasına girdim ona baktığımda televizyonda pepe adlı çizgi diziyi seyrediyordu. Minik Ağzıyla dedi ki baksana baba diyerek çizgi diziyi gösterdi ve onun yanına oturdum çizgi diziyi birlikte izledik.


Bakugan

Bir zamanlar 7 yaşında bire giden hayatın farkında olmayan bir çocuktum o zamanlar hayat toz pembe idi.çizgi filmler seyreder Körebe saklambaç gibi oyunlar oynardık en sevdiğim çizgi filmde bakugandı en sevmediğim çizgi film ise herküldü.şarkılar dinlemeyide severdim o zamanlar örneğin Michael Jackson ve Çocuk şarkıları dinlerdim ve başkasından hikaye dinlemektende hoşlanırdım.


Kayu

Yeğenimin vazgeçilmez kanalı yumurcak tv idi.oradaki çizgi filmleri çok severdi.özellikle kayu adlı çizgi diziyi seyrederdi kayu adlı çizgi kahramanın kel olması yiyenimin çok hoşuna giderdi adeta kayu gibi olmak isterdi saatinin bile unutmadı 12.45 12.45 der dururdu.ve büyüyünceye kadar bu çizgi filmden vaz geçmedi.





Winx

Bir gün iş yerinde çay içiyordum benim yanımda çalışan çırak 5-10 dk Sonra gazeteyi getirdi gazetenin sayfalarını teker teker okumaya başladım bir sayfasında winx adlı bir çizgi film dek geldi ben Çizgi filmleri sevmediğimden hemen o sayfayı çevirdim ve diğer sayfaları okumaya devam ettim

Batman Hakkında Bilgiler

BATMAN

Bir zamanlar ayrı dünya’lar da yaşayan çok güçlü korku bilmeyen , iyilerin dostu kötülerin düşmanı bir adam yaşarmış .Bu adama herkes batman dermiş. Bu batman iyileri kurtarırmış. Her zaman zor durumda kalanlardan haberi olurmuş.Fakat Batman’ın gerçek adı bilinmiyormuş.Batman hayatında hiç kimseye yenilmezken Gergart ‘a yenilmiş bu Gergart dünyanın en güçlü insanıymış. Gergart Batman’ı yakalayıp kendi düşmanları saklamış olduğu yere hapsetmiş. Günler haftalar geçmiş Batman Gergart’ın elinden kurtulamamış . batman kurtulamadığı için çok üzülüyormuş ardından Batman’ın kurtarmış olduğu kişiler Batman’ı kurtarmak için onu aramaya başlamışlar. Gergart’ı kaçırdığını öğrenmişler. Gergart’ın Batman’ı sakladığı yere gitmişler ve Batman’ı kurtarmışlar. Bu durum Batman’ın çok hoşuna gitmiş mutlu olmuş. Batman çizgi film oyunları arasında yer alan oyunları ve çizgi filmler arasında yer alan serisi ile çocukların oldukça ilgisini çekmektedir.


Bedava Oyunlar #2

Bedava oyunlar
Bir internet sitesinde gezinirken bedava oyunlar diye bir kısım gördüm tabi bende hemen atladım girdim bir baktım çok güzel oyunlar hemen oynamaya başladım. her okuldan sonra durmadan oradan oyun oynuyordum. Bir iki hafta sonra internet faturası geldi birde baktı ki internet parası baya bir kabarık o gün ailem beni oturma odasına çağırdı. ben gitmekten korkuyordum gittim babam bana hesap ver dedi bende babama olanların hepsini anlattım. saten benim babamda bilişimci biliyor musun babam dedi bu internet sitesine dava açlım dedi bize fatura olarak gelen paranın 1 katını bız tazminat olarak aldık.

Oyun Blogu

Ben Her zaman ki gibi internetten oyun oynuyordum oynadığım oyunun yanında oyun blogu diye bir şey vardı gittim ben oraya tıkladım.tıklamamın sebebi oyun blogu ne demek olduğunu bilmiyor olmamdı.Girdim oraya karşıma oyun lar çıktı oyun blogu oyun demek sanıp tıkladım bir baktım ki benim bilgisayar kafayı yedi dalga dalga aşağıya iniyordu görüntü sonra bilgisayara kara ekran girdi.Bende içimden dedim ki sanırım oyun biraz buyuk bi oyunun bilgisayarım kastı düsündüm 10 dakika geçti hale açılmadı sonra babama dedim babam bana bağırdı. Sadece bağırmakla da kalmadı çıkardı kemeri çat çut diye vurdu yok len yalan attım. Babamın kemeri yok çünkü babama göre kemer yok babam 235 kilo onun sadece 1 kemeri var oda özel günlerde takıyor normalde belini urganla bağlıyor beni kemer değildi urganla dövdü.

Komik Videolar

Ben Yine Normal Bir günde Komik Videolar İzliyordum bir baktım ki komi videolar sitesi hacklenmiş. Bu durum benim moralimi çok bozdu.ben her gün 5 komik video izlemesem ben kötü olurum beni m acil video bulmam gerekirdi birden aklıma bir şey geldi benim çatlak kuzenimin bir videosu vardı adı yunuslardı. Kuzenimin elinde oyuncak bir yunus vardı atıp duruyordu unuslar unuslar bulata kadar uçarlar diyip duruyordu ben de tabi şimdi ergenim ya artık bende bir tavır o videoyu alıp internete koydum bir baktım ki tık rekoru kırmış hani baz kanallarda tık rekor kıranlar falan diye bazı videoları gösteriyorlardı bir baktım benim video televizyonda annemler bir anda ban bir baktı ablam arkamdan bir terklik fırlattı bende koşturdum odama kilitledi kendimi sonra eniştem beni aradı tabı ben üç buçuk atıyorum.ne yapacağımı bilemedim.açtım eniştem bana sövdü bende ona sövdüm.sonra babam geldi kapıyı kırdı birde benim çenemi kırdı.

Çeşitli Oyunlar #2

BEDAVA OYUNLAR
Eve geldiğimde kardeşim bilgisayarın başındaydı. Napıyorsun demeye kalmadan abi bana bedava oyun açarmısın diyerek bana ricada bulundu, ve bende hemen bedava oyun oyna linkine tıklyarak ona bedava oyun açmış bulundum . Ve bilgisayarın başından çekilerek oyun oynamasına izin verdim oda sağol abi diyerek Teşekkür etti .


BALON PATLATMACA
Sahilde gezerken biraz ilerde sıralı balonlar gördüm ve anneme dönerek:anne neden bu balonları patlatmıyoruz diyerek balonların sıralı olduğu yere doğru gittik. Annem adama dönerek 1 adet balon patlatmak istiyoruz dedi adamda tabi hanımefendi diyerek bize bir balon verdi .Bende elimdeki iğneyle balonu patlattım.Ve annemle beraber güldük ve yola devam ettik .


KORKU OYUNLARI
Korku oyunları ne demek biliyorum. Korku,aksiyon,adrenalin bunların hepsi korku oyunlarının içinde bulunuyor. Korku oyunları aynı korku filmleri gibi beni etkiliyor. Korku demek hayattan eser alınmış bir parçadır. Ben korkuyu adrenlini ve aksiyonu seven biriyim.Sizede zombi oyunlarını tavsiye ederim.

3 Boyutlu Oyunlar

Günümüzde ilerleyen teknoloji pek çok yenilikler getiriyor. Öyle ki eğlence alanlarımızda bile artık her şey daha inandırıcı ve modern. Bunlardan bi tanesi de 3 boyutlu oyunlar. Bildiğiniz gibi teknoloji çağındayız. Gelişen dünyamızla birlikte artık televizyonlarımız bile gerçek görüntü kalitesini yakalamaya çalışıyorlar. Bunun içinde 3 boyut yöntemini kullanarak 3 boyutlu görüntü elde etmeye çalışılıyor. 3 boyutlu görüntüler sürekli etrafımızda. Önce filmlerle sinemalarımıza gelen bu sistem yavaş yavaş evlerimize televizyonlarımıza bilgisayarlarımıza kadar geldi. Bunlardan birisi de 3 boyutlu oyunlar. Gelişen teknolojiyle birlikte artık seyrettiğimiz görüntülerin filmlerin yanında oynadığımız oyunlarda bu gelişimden nasibini aldı. 3 boyutlu oyunlar sayesinde artık oyunlarımız da 3 boyutlu. 3 boyutlu oyunlar; bir çok kişinin eğlence anlayışını yeniden değiştirdi. Artık birçok insan oyunlarını da gerçeğe yakın bulmak istiyor. Bunun içinse 3d’yi tercih ediyorlar. Bu oyunlar gerçekten çok zevkli ve oldukça inandırıcı.

En Komik Oyunlar

En komik oyunlar

Bir varmış bir yokmuş. Bir ülkede üç tane palyaço varmış. Bunlar ne yaparlarsa insanları güldüremezlermiş. Bir gün başka bir ülkeden bir palyaço gelmiş. Bu palyaçonun elinde bilgisayar denilen bir şey varmış. Krala bu alet sizi ve halkınızı çok güldürecek demiş. Bu aletin fabrikası var bende ve bunlara komik oyunlar yapıp yüklüyorum demiş ve eklemiş bu aleti satabilirim size demiş. Kralda teklifi kabul etmiş. Seksen bin bilgisayar üretilmiş, her bilgisayara bin tane komik oyun yüklenmiş. O ülkede kahkaha hiç eksik olmamış.

Çizgi Film Kahramanları

NARUTO
Bir varmış bir yokmuş. Dünyaca ünlü bir çizgi film olan Naruto bütün çocukların gözdesiymiş. Çocuklar ona bakmak için kendi oyunlarından bile vazgeçiyormuş. Anne ve babalar bundan çok şikayetçiymiş. Çoçuklarının televizyonun başında fazla kalmasını istemiyorlarmış. Bu yüzden Naruto’yu şikayet etmek için imze toplamışlar. Daha sonra Naruto’nun çekildiği yere baskın yapmaya gitmişler. Çocuklar yine televizyonun başındaymış. Anne ve babalar baskın yapacakları yere gelmişler. Ve çalışanlara bağırıyormuşlar. Tamda o sırada yayın yapıyorlarmış. Anne ve babalar hiç farkında değil yüksek sesle konuşuyorlarmış. Anne ve babalarını televizyonda görün çocuklar çok şaşırmışlar. Ve çok komiklerine gitmiş. Anne ve babalarının gülünç durumlarına televizyonda gören çocukların Naruto’ya ilgisi bir kat daha artmış. Her gün beraber Naruto’yu izliyorlarmış.


POKEMON

Ash 10 yaşında bastığı gün Pokemon’nu alacağı için çok heyecanlıydı. Hayalinde o Pokemonlar vardı. Kendisinin de bir Pokemonu olmasını istiyordu. Sabah biraz geç kaldı. Koşarak profesörün laboratuarına gitti. Profesör Pokemon hakkında bilgi sahibi bir insandır. Ash’a geç kaldığını bütün Pokemonların alındığını söyledi. Ama bir Pokemon kaldı, pikaçu. Ama pikaçu çok yaramaz hiç söz dinlemezdi. Poket topuna bile girmiyordu. Ash çaresiz bir biçimde dışarı çıktı. Daha önce Pokemonları olan çocuklar Pokemonlarını dövüştürüyorlardı. Yenilen Pokemonunu yenene veriyordu. Ash Pokemunu yenileceğini inandığı için dövüştürmek istemiyordu. Arkadaşları korkak değince ash’a birden cesaret geldi. Ve oyun alanına gittiler. Pikaçu birden havaya yükselerek yıldırım gibi elektrik atarak rakibinin yener. Ash çok mutlu olur. Uzun uzun düşünür. Rakibinin pokemonunu almaz.


ŞİRİNLER

 Küçükken en sevdiğim çizgi filmlerden biriside şirinlerdi. Küçükken çok yaramaz bir çocuktum. Annem beni susturmak için şirinler başladı derdi. Bende aceleyle televizyonu açardım. Şirinleri açardım şirinleri çok seviyordum. Küçük olmalarına rağmen büyük işlerin altından kalkabiliyorlardı. Ama birden şirinlerin düşmanı onları yakalamaya çalışan Gargamel vardı. Kötü bir insandı. Çirkin bir kedisiyle şirinleri yakalamak için planlar kuruyordu ama yakalayamıyordu. Yakalasa da küçük şirinler küçücük beyinleriyle kaçmayı başarıyorlardı. Şirinlerin kendileri olduğu gibi evleri ve hayatlarıda çok küçüktü. Birbirlerine hediyeler vererek ve şakalar yaparak hayatlarını geçiriyorlardı.

Çeşitli Oyunlar

BALON PATLATMA

Bir zamanlar Selvi köy diye bir yerde her yıl balon patlatma yarışmaları yapılırmış ve en çok balonu patlatana güzel bir ödül verirlermiş. Balon patlatma yarışması bu sene de yapılacakmış. Ve az bir zaman kalmış. Yarışmaya gireceklerin isimleri yazılırmış. Hasan diye bir çocuk da bu yarışmalara katılmış. Hasan hep birinci olmayı hayal ediyor ve o ödülü almayı çok istiyormuş. Yarışma gününe artık bir gün kalmış. Yarışılacak alan hazırlanmış ve balonlar şişirilmeye başlanmış. Gece olmuş ve Hasan yataktan hep rüya görüyor rüyasında yarışmayı kaybediyormuş. Daha sonra Hasan uyumuş ve sabah olmuş. Hasan yarışma için iyi bir kahvaltı yapıp yarışmanın olacağı yere gitmiş. Herkes oradaymış. Hasan’ın ailesi sen bunu başarabilirsin diyormuş. Yarışma başlamış ve en çok balonu Hasan patlatmış. Ailesi ve arkadaşları onu tebrik etmiş. Hasan’a ödül olarak bir bisiklet hediye etmişler…

 ÇOCUK OYUNU

Bir zamanlar bir ülkede zalim bir kral varmış. Bu kral çocukların oyun oynamasını yasaklamış. Çocuklar artık hiç oyun oynamazlarmış. Eskisi gibi sokaklar dolu parklar cıvıltılı ve neşeli değilmiş. Herkes bundan sıkılmaya başlamış. Çocuklar hep oyun oynamaz çalışırlar ve çocukluktan mahrum kalırlarmış. Ülke bu sene içinde neşesiz eğlencesiz sevimsiz ve karamsar bir yere dönüşmüş. Çocuklar kavgacı ve hırçın olmaya başlamışlar. Kral bakmış ki herkes değişmeye başlıyor bazı insanları yanına çağırmış ve ne olup bittiğini sormuş. Daha sonra insanlar bunu anlatınca zalim kral yaptığından pişman olmuş ve bu seneyi çocuk oyunu yılı olarak kutlamaya başlamışlar. Kral ve insanlarda bundan çok mutlu olmuşlar…

 KOMİK OYUNLAR

Bir gün üçüz kardeşlerin canı çok sıkılmış. Çünkü dışarıda yağmur yağıyormuş. Üçü de dışarıya çıkıp oynamayı hayal ediyorlar ama bu olanaksızmış. Canları çok sıkıldığı için bir oyun bulmaya kara vermişler. Üçüz kardeşler düşünmüş taşınmış ve en sonunda değişik bir oyun bulmuşlar. Bu oyunu ilk defa oynayacaklarmış. Çünkü yeni bir oyun düşünmüş ve bulmuşlar. Adını düşünmeye başlamışlar. Üçüz kardeşlerden birisi bu oyunun adı komik oyun olsun demiş. Oyunun kuralı ise aklından bir şey tutup onun komik taklidi yapılması ve diğerlerinin onu bulmasından ibaretmiş. Üçüzler bu oyunu oynamışlar ve çok sevmişler. Yağmur bittiği halde buldukları oyunu oynamaya devam etmişler..

 NİŞAN OYUNU

Nişan oyunları silah ve saldırı araçlarıyla oynanan bir oyun çeşididir. Nişan oyunundaki amaçlardan birisi bir tane veya bir kaç tane hedef olur ve bu hedefe doğru ateş atmaya başlarsın. Nişan oyunları iki kişi ya da tek kişi ile oynanabilmektedir. Nişan oyunlarında iki kişilik vardır. Ya iyi taraf olursun ya da kötü taraf. Oyuna başlandıktan sonra hedefleri vurdukça puan alırsın bu puanlarla yeni silahlar ve mermiler alabilme şansınız vardır bazı nişan oyunlarında ise askeri teşkilatlar ve kötü kişiler olur ve karşılıklı savaşlar ve silahlı çatışmalar olmaktadır. Eğer siz vurulursanız oyun bitmekte ve tekrar başlamak zorunda kalırsınız nişan oyundaki en önemli amaç ise her zaman kazanmaktır.

YEMEK OYUNLARI


 YEMEK OYUNLARI

 Yemek oyunları,adından da anlayacağımız üzere yemek yapılan oyunlardır. Bu oyunlarda yemek yapılır bu yemeği zamanında yapabilirsen puan kazanırsın. yemek oyunların zevkli ve eğlenceli oyunlardan biridir. Çocukların favori oyunlarından birisidir. Yemek oyunu her açıdan kişinin oynayacağı bir oyundur. Çoğunlukla kadınlar veya çocuklar için gereklidir. Yemek oyununda hem yemek yapmayı hemde oyunlarını öğreniyoruz. Bu tür oyunlar genelde el yeteneğini geliştirir. Yemek oyununu yapan kişiler el çabukluluğu yada sabır gerektiren seçici bir oyundur.




 Zeka oyunları
 Zeka oyunları, zor ve karışık oyunlardır. Zeka oyunlarında hafıza çok önemlidir oyunda başarılı olmak istiyorsak hafızamızı iyi kullanmalıyız. Örneğin bize bir tablo verilir bu tablolarda nesneler olur bizden bu nesnelerin eşleriyle birleştirmemizi ister açtığımız kutudaki nesnenin yerini aklımızda tutarak oyunda başarılı olabiliriz. Zeka oyunları da diğer oyunlar gibi son derece keyifli bir oyundur.Zeka oyunları küçük çocuklar açısından eğitici ve öğreticidir.Çocukların zeka gelişimi açısından en etkili yöntemdir.Zeka oyunları ebeveynler için zor olsa da çocuklar için uğraştırıcı bir oyun sitilidir.Zeka oyunları çocukların ileri de iyi bir yerlere gelmesine ön çalışma olacak şekilde hazırlanmıştır.Çocuklar bu oyunları oynamak istemesede büyüklerin bu açıda ilerlemesi yönetmesi gerekir.

Oyun Siteleri


Eğlence sektöründe ki sitelerimizin kapsamını genişletirken, çocuklara yönelik sitelerimizin de sayısını arttırmakla hızımızı kesmeden bunları sizler için tanıtmaya devam ediyoruz. Bugün size 3 oyun sitesi daha tanıtacağız.
Tasarımı ile oldukça dikkat çeken sitemizde, header göze oldukça hoş geliyor. Headarda koşan çocuğun üzerine mouse ile geldiğinizde yön değiştirdiğini göreceksiniz. Tasarım ile ilgili son olarak da saat 20.00′de gece temasına geçiş yapan sitemiz biraz kararıyor ve bu yönüyle de fark yaratıyor.  Özenle seçilen oyunların hepsinin Türkçe açıklamaları ve nasıl oynandığına dair ipuçları mevcut.
Domain ve tasarım olarak lider oyun siteleri ile yarışabilecek düzeyde olan sitemizin, kategorisel sub domainler ile ayrıştırılması google açısından bizi bir adım öne çıkaracak diye düşünüyoruz. Özellikle bu sitemizin yakın zamanda adından sıkça söz ettireceğine ekip olarak inancımız tam. Güzel ve özgün oyunları reklamlarla boğulmayan bir site üzerinde oynamak sizinde hoşunuza gidecek..
Tanıttığımız ilk 2 sitenin aksine açılışından bu yana neredeyse 2 yıl geçen ama yeterli ilgiyi göstermediğimiz sitemize  gün itibari ile gerekli özveriyi göstermeye başlıyoruz. 3 binden fazla özgün oyunla  sitemizde eğlenmenize yardımcı olacak bir  sitesi olarak sizleri bekliyor..Oyun oynamak için düşünmeden girebileceğiniz bir site oluşturmaya çalışıyor ve buna devam ediyoruz..

Boyama ve Yapboz Oyunları



Boyama Oyunları

 Boyama oyunlarında bize boyanmamış resimler verilir ve bizden boyamamızı ister. Bu oyunda renk kısıtlaması yoktur istediğimiz renkle resmi boyayabiliriz. Bu oyun özellikle küçük çocuklar için çok uygun ve güzel bir oyundur.boyama oyunu ana okulundaki çocukların kalem yeteğinin kazanılmasını ve renklerle tanışması için yapılmıştır.Küçük çocuklar veya okul çağındaki çocuklar zevkli olduğu için bu oyunları seviyorlar.Boyama oyunu gelişimin etkili bir yerinde rol oynar.Boyama oyunu hem oyunu hem de resim yeteneğini ortaya çıkarır.

 YAPBOZ OYUNLARI

 Yapboz oyunları zeka oyunlarıdır. Bu oyunda başarılı olmak için mantık yürütmek çok önemlidir. Eğlenceli bir oyun olan bu yapboz oyununda bize karışık olarak parçalar verilir ve bu parçaları bizden birleştirmemizi ister, parçaları birleştirdiğimizde ortaya güzel bir resim çıkar. Yapboz oyunları zihinsel gelişim hakkında iyi bir oyun stilidir. Yapboz oyunu parçaları birleştirme hakkında bilgi edinmesi eğlenceliğini arttırır. Yapboz oyununu oynarken bir diğer amacı ise el çabukluluğudur. Yapbozu hızlı bir zamanda yapmak demektir.

Çizgi Film Resimleri

Hiç yorum yok

Taner çizgi filmlerini çok seven bir çocukmuş. Fakat annesi derslerini aksattığı için çizgi film izlemesini yasaklamış. Taner çizgi film izlemeden hiç vakit geçiremezmiş. O yüzden onun için saatler geçmek bilmezmiş. Bir gün Taner okulda arkadaşlarının çizgi film dergileri aldığını görmüş. Oda annesine gidip okumasını geliştireceğini söylemiş. Annesi bunun nasıl olacağını sormuş. Dergileri almış eve gitmiş. Annesi onun o dergileri okuduğunu sanıyormuş. Fakat Taner o dergilerdeki resimlere bakıyormuş. Bir gün annesi bunu fark etmiş. Taner’e çok kızmış. Taner’de bundan sonra çizgi film resimlerine bakmamaya söz vermiş.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Moda ve Moda Bilgileri


Bir varmış bir yokmuş evvel zaman içinde kalbur saman içinde . Bir Peri kızı varmış. Bu kızın kimsesi yokmuş . Yani hem öksüz hem de yetimmiş. Kendi başına geçinip gider insan içine bile çıkmazmış. Çünkü sürekli insanlar ona bakarmış . Bakmalarının sebebi aslında çok güzel olmasıymış Fakat kız hiç kendini görmediği için bunun farkında değilmiş .O insanların ona fakirlikten baktığını sanıyormuş .Günler ayları aylar yılları kovalarken Peri kız daha da güzel olmuş ,olgunlaşmış. Artık her karşısına çıkan erkek onla evlenmek istediğini söylüyormuş. Kız bundan rahatsız oluyormuş. Bu kız artık insanlardan iyice soğumuş .Hiç dışarı çıkmaz olmuş .Kız evde durakoysun biz gelelim padişahın yakışıklı , kuvvetli , asil oğlu Şahhan ‘a . Şahhan yakışıklıymış , güçlüymüş, mertmiş ama hiç mutlu değilmiş . Çünkü kendini çok yalnız hissediyormuş Bir gün Şahhan iyice sıkılmış . Ve basına derdini açmış. Babası onun yalnızlığını nasıl gidereceğini biliyormuş .Karşısına ne kadar sultanlar, prensesler getirse de oğlu hiç mutlu olmamış . Padişah bu sefer halktan bir kız seçmeye karar vermiş. Tellal ile haber yollamış .Ertesi gün meydana tüm kızları getirmişler. Fakat Peri kız bu haberi duymasına rağmen gitmemiş .Vezirler bunun farkına varınca Peri kızıda almışlar. Şahhan kızlara bakarken arada Peri kızının ışık gibi parladığını görmüş .Hemen yanına gidip ‘Ey güzel kız senin adın nedir ? ‘ diye sormuş . Peri kız adını sessizce fısıldamış. Şahhan koşarak babasının yanına gitmiş. Olanları anlatmış .Babası Peri kızı çağırarak oğlunun ondan hoşlandığını söylemiş .Peri kızıda ben evlenemem olmaz demiş .Şahhan Peri kız gidince öyle üzülmüş ki artık yemek yemez olmuş hastalanmış .Bu arada Peri kızı düşünceli bir halde gelirken su birikintisinde ki gölgesini fark etmiş .Kendine aşık olmuş. Ve günlerce kendini izlemiş . Sonra orada Kök salarak ölmüş . Bunu duyan Şahhan da dayanamamış oda ölmüş .Bir güzellik uğruna yapılmayacak şey yoktur… Melis modaya çok meraklı bir kızdır. Sürekli modayla ilgili şeyleri merak eder. Melisa bir gün modayla ilgili her şey olan mağaza açar. Orada tüm güzel ürünler vardı. Sık sık Melisanın dükkanına ünlüler gelir alışveriş yaparlar orası o kadar güzel bir yerdir ki görenleri hayrete düşürür. Melisanın açtığı mağaza çok tutulur. Hem sevdiği mesleği yapar hem para kazanır. Artık o kadar zengindir ki paraları koyacak yer bulamaz. Derken annesi melisayı dürter. Melisa gözlerinin açar ve rüya… Şirin adında bir kız varmış. Bu kız süslenmeyi çok severmiş. Ama annesi gil bu yaştaki bir kızı süslenmek için küçük olduğunu düşünüyormuş herkes şirin’in dudaklarını çok beğeniyormuş. Dudakları kıpkırmızıymış. Bu yüzden herkes dudaklarını rujla bu hale getirdiğini sanıyormuş. Tamam süslenmeyi seviyormuş ama ruj kullanmıyormuş Annesi gil de bunun farkında değilmiş. Bu durum Şirin ‘in canını çok sıkıyormuş. Bir türlü bunu annesine ve çevresine anlatamıyormuş. Bu olayı her gün günlüğüne yazıyormuş zaten bir tek onu anlayan günlüğüymüş. Bir gün şirin okula gitmiş günlüğünü ise masanın üzerinde unutmuş. Annesi odayı toplamaya girdiğinde günlüğü bulmuş ve okumaya başlamış. Okuduktan sonra her şeyi anlamış. Artık şirinin üstündeki ağırlık kalkmış. Şirin artık çok mutluymuş.

Tom ve Jerry


Evvel zaman içinde kalbur saman içinde günün birinde tom adında bir kedi ile jerry adında bir fare varmış bunlar hiç anlaşamazmış sürekli tom kovalar jerry kaçarmış yine günlerden bir gün bunlar aynı şekil de kavga ederken evden dişarı çıkmışlar jerry kaçarken bir çıkmaz sokağa girmiş tabi tom da arkasın da tom jerry i tam yakalarken bir köpek ile kedi görmüşler bu kedi ve köpek çok iyi anlaşırlarmış tom ve jerry bunları görünce şaşırmış ve sormuşlar siz nasıl iyi anlaşıyorsunuz? Diye onlarda anlaşamayacak ne var ki demişler tom sormuş seni kızdırınca ne yapıyorsun diye oda kızınca gidip onun maketini dövüyorum demiş bu tom ve jerry e mantıklı

Kral Oyun

Hiç yorum yok

Bir gün diyarlardan birinde bir kral yaşamaktaymış.Bu kralın ülkesi çok mutsuzmuş.Kral ülkesi için palyaçolar mı,hokkabazlar mı getirmemiş.Ama ne yaparsa yapsın ülkedeki insanlar bir türlü mutlu olmuyorlarmış.Kral vezirlerine emir vermiş ve diğer ülkelerden eğlenceden iyi anlayan palyaçoları,hokkabazlara haber vermelerini istemiş.Kral bunlar için bir yarışma düzenlemiş ve ülkesindeki insanları mutlu etmeyi başarana ödül verecekmiş.Yarışma başlamış yarışmacılar teker teker geliyor sarayın bahçesinde hünerlerini sergiliyorlarmış.Ama ne fayda halktan hiç ses çıkmıyor kimse gülmüyor ve eğlenmiyormuş. En sonunda kral bu olaya sinirlenip kendisi bir oyun yapmaya çalışmış ilk denemesinde başaramamış bir daha denemiş olmuyor ve daha da hırslanıp üçüncü denemesinde halkına bi oyun yapmayı başarmış.Halkıda kral’ın bu şekilde komik olduğunu bilmediği için bütün halk gülmüş ve eğlenmiş.Kral’da bu duruma çok sevinip bu yaptığı oyuna kral oyun ismini vermiş.

Saklambaç oyununda bir ebe seçilir bu ebe duvara döner ve saymaya başlar.Arkadaşlar kaça kadar sayacağını belirler ve ebe o sayıya kadar sayar bu sırada diğer kişiler dağılır ve saklanırlar ebe saymayı bitirdikten sonra arkasını döner ve diğer arkadaşlarını aramaya başlar.Arkadaşlarından biri yada daha fazlası ebenin saydığı yere sobe derse o kişiler ebe olmaz ve ebe diğer kişileri arar bulduğu kişileri koşarak saydığı yere sobeler Bu oyun en az üç kişiyle ve daha fazlada oynanabilir.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Bedava Oyunlar

Ali okulda çok kavgacı,şımarık,aksi ve arkadaşlarıyla uyum sağlamayan biriymiş.Öğretmeni ali’ye bu kavgacı tavrını,şımarıklığını,aksi huyluluğunu gidermesi gerektiğini Ali’yi bir kenara çekerek söylemiş.ali’de tamam öğretmenim bende arkadaşlarım la kavga etmek istemiyorum,aksilik yapıp onların yanında kötü duruma gelmek istemiyorum diyerek suçunu kabul etmiş ve öğretmeni ali’ye Çanakkale savaşı adlı bir ödev vermiş. Ali öğretmeninin yanından ayrılmış ve yolda giderken de bu ödevi nasıl yaparım diye düşünüyormuş.tiyatronun önünden geçerken